Innovatiivisiä kuljetusratkaisuja

Procargo on kansainvälisiin projekti- ja erikoiskuljetuksiin sekä meri- ja lentochartereihin erikoistunut yritys.

Yritys

Procargo tarjoaa tehokkaat työkalut logistisiin ratkaisuihin suunnittelusta, tutkimuksesta ja alihankinnasta rahdin toimitukseen saakka.

Procargo on perustettu vuonna 1998 täyttämään markkinoiden tarpeet korkealaatuisista ja innovatiivisistä kuljetusratkaisuista. Olemme Suomen ainoa jäsen maailmanlaajuisessa projektikuljetusalan verkostossa WWPC:ssä, (Worldwide Project Consortium), jossa on mukana projekti- ja erikoiskuljetusalan parhaat asiantuntijat kaikkialla maailmassa.

Procargon toimitusjohtaja Wolfgang Karaulle on myönnetty timanttinen Yrittäjäristi yli 30 vuoden ansiokkaasta toiminnasta suomalaisena yrittäjänä. Timanttisen Yrittäjäristin on myöntänyt Suomen Yrittäjät ry 1.6.2016.

KANSAINVÄLINEN TOIMIJA

Vahva tietämys, ensiluokkaiset yhteistyökumppanit ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti suunnitellut kuljetuskokonaisuudet ovat tuoneet Procargolle tyytyväisiä asiakkaita ympäri maailman.

TAVOITETTAVISSA 24/7

Kuljetusten jatkuva seuranta, reaaliaikainen raportointi sekä nopeus ja tarkkuus kaikessa toiminnassa takaavat varmuuden kuljetusten onnistumisesta. Olemme myös tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa.

Projektitoimitusten suunnittelu, toteutus ja seuranta hoidetaan mitä suurimmalla ammattitaidolla ja maakohtaisella tietämyksellä.

Palvelut

Projektikuljetukset

Procargo tarjoaa kokonaisratkaisuja isokokoisten, painavien sekä suurivolyymisten projektitoimitusten kuljettamiseen maailmanlaajuisesti.

Kaikki toimitukset räätälöidään asiakaskohtaisesti, kyseisen projektin erikoisvaatimukset huomioiden. Tämä tehdään yhteistyössä ensiluokkaisten yhteistyökumppaneiden kanssa kaikkialla maailmassa.

Lento- ja mericharter

Charterkuljetuksiin vuokrataan aluksia proomuista kaikkien kokoluokkien valtamerialuksiin sekä rahtikoneita pienistä propellikoneista aina Antonov 124-100 rahtikoneisiin.

Procargon pitkäaikaiset ja ensiluokkaiset suhteet kuljetusyrityksiin, operaattoreihin ja kuljetuskaluston omistajiin takaavat luotettavan palvelun sekä saumattoman yhteistyön kuljetusketjun jokaisessa vaiheessa.

Procargo käyttää luotettavien kuljetusyhtiöiden palveluja, jotka valitaan projektikohtaisesti joko lento-, meri- maa- tai yhdistelmäkuljetuksena, myös ovelta ovelle.

Esimerkkejä projekteista

Venäläisen avaruussukkula Buranin matkat

Procargo on jo kahdesti saanut järjestettäväkseen venäläisen avaruussukkula Buranin kuljetuksen, v. 1999 Zhukovskyn sotilastukikohdasta Moskovan läheltä Göteborgiin, jossa sukkula jälleenlaivattiin Sydneyyn, Australiaan ja v. 2008 Bahrainista Rotterdamiin, mistä sukkulan matka jatkuu kohti Saksan Speyeriä.

Ensimmäinen kuljetus Moskovasta oli erittäin haasteellinen, koska kylmä talvikausi oli tuloillaan. Sukkulan runko ja osat lastattiin ja kiinnitettiin painolastijärjestelmän omaavaan kansilastiproomuun ja matka alkoi pitkin Moskovanjokea, kanaalisysteemin läpi kohti Pietaria. Kremlin lähellä olevien matalien siltojen alitus sekä lukuisten sulkujen ohitus onnistuttiin suorittamaan juuri ennekuin kanaaliliikenne suljettiin talvikaudeksi. Matka Pietariin kesti 14 päivää. Pietarista Göteborgiin Burania kuljetettiin valtamerihinaajan voimin. Göteborgista sukkulan matka jatkui kohti Australiaa Ro-Ro –aluksen kyydissä.

Toinen kuljetus toi Buranin Eurooppaan. Tässä vaiheessa Buran oli ehtinyt kulkeutua Bahrainiin ja omistuskiistojen vuoksi kuljetuksen järjestäminen kesti yli neljä vuotta. Viimein 65 tonnia painava, 7,6 metriä korkea runko sekä irrotetut siivet ja peräsin saatiin lastattua proomun päälle, mistä ne siirrettiin valtamerialukseen. Manamasta alus lähti kohti Rotterdamia mistä matka jatkui Rein-jokea pitkin päämääräänsä Speyeriä Saksassa.

Nyt tämä ainutlaatuinen sukkula on nähtävissä tekniikkamuseossa (Technik Museum Speyer), ja se on ensimmäinen venäläinen avaruussukkula joka on nähtävillä yleisölle kotimaansa ulkopuolella.

Avaruussukkulaprojekti Buran (venäläinen sana Buran tarkoittaa lumimyrskyä) aloitettiin silloisessa Neuvostoliitossa vuonna 1976. Sukkula Buran Mark I teki ensimmäisen ja ainoan miehittämättömän lentonsa avaruudessa 15.11.1988. Miehittämätön avaruussukkula laskeutui myös takaisin maahan, mikä tekee siitä ainutlaatuisen amerikkalaisiin sukkuloihin verrattuna. Buran Mark II, Rotterdamiin kuljetettu avaruussukkula, teki 25 miehitettyä testilentoa vuosina 1985 – 1988. Miehitetty avaruuslentokin oli suunnitteilla, mutta Buran-projekti lopetettiin ennen kuin lento saatiin toteutettua.

Buran-ohjelman historiasta lisätietoa internetissä:: www.buran.ru/htm/molniya5.htm

Buran tekniikkamuseossa: www.speyer.technik-museum.de/en

Procargo luo lentokuljetushistoriaa ennätysrahdilla

Syksyllä 2007 Procargo järjesti 39 tonnin ennätysrahdin kuljetuksen Volga-Dnepr Airlines –yhtiön Ilyushin 76TD rahtikoneella ja seuraavana vuonna löi jopa oman ennätyksensä, tällä kertaa tasan 40 tonnia painavan paperikoneen metallirullan rahtauksessa samalla lentokonetyypillä. Rullan mitat olivat 13,0 x 1,90 x 1,70 metriä. Rulla kuljetettiin Saksasta Hahnin lentokentältä Osakan kansainväliselle lentokentälle elokuussa 2008.

Tämän tärkeän lastin päämäärä oli paperitehdas Tokushimassa, Shikokun saarella, minne se kuljetettiin aikataulun mukaisesti Osakasta maa- ja merikuljetuksella.

Lentävä delfiiniparvi

Eräs Procargon mieleenpainuvimmista lentorahdeista oli 11 delfiinin sekä niiden kouluttajien ja eläinlääkäreiden kuljetus. Lentokonejätti Antonov 124-100 sai Japanista kyytiinsä tämän kallisarvoisen lastin määränpäänään Hualien Taiwanissa. Procargon edustaja saapui Japaniin delfiinien koulutuskeskukseen kaksi päivää ennen lentoa varmistaakseen kaikki yksityiskohdat eläinten kouluttajien ja eläinlääkäreiden kanssa. Hän oli myös itse mukana lennolla ja valvoi lastaus- ja purkausoperaatioita.

Antonovin lentokorkeus pidettiin normaalia matalampana jotta ilmanpaine pysyi sopivana ja jotta kouluttajat ja eläinlääkärit saattoivat koko lennon ajan huolehtia eläinten hyvinvoinnista. Myös rahtitilan lämpötila säädettiin juuri delfiineille sopivaksi.

Hualieniin saavuttiin aikataulun mukaisesti. Delfiinit kuljetettiin Hualienin lentokentältä poliisisaattueessa juuri valmistuneeseen valtameripuistoon, Hualien Ocean Parkiin, missä ne kaikki hyvinvoivina ja iloisina tervehtivät uutta kotiaan ja paluutaan omaan elementtiinsä.

Heavylift-laivacharter jouluaattona

Procargo laivasi onnistuneesti 5 boileria, joista jokainen painoi 115 – 140 tonnia. Boilerit lastattiin heavylift-alukseen jouluaattona Malesiassa määränpäänään Arabiemiraatit. Laiva lähti satamasta vain kahden tunnin kuluttua lastauksen päättymisestä.

Autamme asiakkaitamme löytämään parhaat ratkaisut isokokoisten, painavien sekä suurivolyymisten projektitoimitusten kuljettamiseen maailmanlaajuisesti.

Yhteistyökumppanit

Procargon yhteistyökumppaneita ovat parhaat mahdolliset projektikuljetusasiantuntijat maailmassa.

Procargo on Suomen ainoa jäsen WWPC:ssä, Wolrdwide Project Consortiumissa, joka on maailman johtava franchise-pohjalla toimiva projektikuljetusyritysten verkosto.

WWPC perustettiin vuonna 1999 ja se on ollut Baltic Exchange -jäsen vuodesta 2001. WWPC:n jäseniksi hyväksytään vain alan kovimmat ammattilaiset ja jäsenet toimivat selkeiden ja tiukkojen toimintaohjeiden mukaan.

Procargo on Suomen aino jäsen WWPC:ssä. Procargon toimitusjohtaja Wolfgang Karau toimii myös WWPC:n operatiivisena johtajana.

Heavy Cargo News on online-uutissivusto sekä lehti, joka valaisee Wolrdwide Project Consortium WWPC:n sekä Cargo Equipment Experts CEE:n jäsenten osaamista..

Asiakkaat pääsevät nauttimaan Procargon kumppaneiden alueellisesta tietämyksestä tapahtuipa kuljetus missä päin maailmaa hyvänsä. Ensiluokkainen ammattilaisverkosto antaa varmuuden siitä, että rahti on parhaissa käsissä kuljetuksen jokaisessa vaiheessa.

Yhteystiedot

Oy Procargo – Professional Cargo Care Ltd

Kuljetukset, myynti

Wolfgang Karau
Managing Director
Tel.:+34 690 708 964
Email: wkarau@procargo.fi

Hallinto, markkinointi

Maarit Karau
Tel.: +34 609 155 112
Email: mkarau@procargo.fi